Ons laatste nieuws

Keidagen & Schouwburg Lochem

De Keidagen barsten weer los! Wij feesten ook weer mee. En omdat het feest dit jaar nog groter mag zijn, dansen wij dit jaar ook buiten! En zoals jullie van ons gewend zijn, is er binnen ook een hoog feestgehalte. Dus trek je mooiste outfit aan voor onze Foute Party, gooi de handen in de lucht voor DJ Doubble B of geniet van het lekkerste speciaal bier van onze Bert! 

lees meer
Werken bij Schouwburg Lochem? Blink uit in jouw rol als horeca topper!

Ben je op zoek naar een leuke baan als horeca medewerker? Per direct zoeken wij flexibele collega’s met enige ervaring in de horeca, die bereid zijn om tot laat te werken op avonden en zo nu en dan ook overdag ons team te komen versterken.Het ene moment ruim je de tafels af en maak je de bar netjes en het andere moment is het spitsuur in onze foyer en presteer jij het onze gasten in no time van een drankje te voorzien.Je begrijpt dat er links en rechts ook wat schoonmaakwerk moet worden verricht. Je collega’s te helpen als jij het even wat rustiger hebt. Kom maar op, want wij geloven dat jij het verschil maakt.

lees meer
Een gruwelijk verhaal dat je naar de keel grijpt De Theater BV brengt Trompettist in Auschwitz op de planken

“Het is een verhaal dat je naar de keel grijpt.” Zo omschrijft scriptschrijver Allard Blom het aangrijpende verhaal van de Joods-Nederlandse trompettist Lex van Weren die dankzij zijn trompetspel het vernietigingskamp Auschwitz overleefde.

lees meer
Schouwburg Lochem kleurt blauw en geel als steunbetuiging aan Oekraïne

De culturele sector is, zoals iedereen, diep geschokt door de ontwikkelingen in Oekraïne. Om solidariteit te tonen en om medeleven en steun te betuigen lanceert de sector op 4, 5 en 6 maart aanstaande de landelijke campagne #hArtforUkraine. Wij sluiten ons aan en verlicht de gevel vanaf vrijdag 3 maart in het blauw en geel van de Oekraïense vlag. Kom in actie en doe mee!Veel Oekraïners hebben onze hulp hard nodig. Zowel de mensen die het land zijn ontvlucht als zij die zijn achtergebleven. De Nederlandse regering en de Europese Unie hebben geld toegezegd, maar er zal veel meer nodig zijn. Met jouw gift kunnen de samenwerkende hulporganisaties noodhulp verlenen. Kijk hier voor informatie over Giro555.Rechtstreeks doneren aan Giro555 kan via deze link. #♥RTFORUKRAINE

lees meer
Schouwburg Lochem & Theater Hanzehof lanceren Achter de Coulissen podcast

Achter de Coulissen Podcast is een initiatief van Schouwburg Lochem & Theater Hanzehof, waarbij iedere maand twee inspirerende cultuurliefhebbers en / of makers met elkaar in gesprek gaan. Voor iedereen die meer cultuur in zijn leven verlangt. De podcast biedt een kijkje in het reilen en zeilen van twee toonaangevende theaters van Oost-Nederland, de persoonlijke verhalen van de gasten en de magie van de voorstellingen.

lees meer
bekijk alle sponsoren
by Sitework