Ons laatste nieuws

Interview met Pepijn Gunneweg Muziek, magie, humor en spektakel in The Great Wonder.

Pepijn Gunneweg, voormalig Ashton Brother, had een paar jaar niet op het toneel gestaan – jaren dat hij veel voor de televisie werkte – maar voelde dat hij weer het theater in moest. Nu is hij terug, met The Great Wonder, een soloprogramma vol muziek, acrobatiek, variété, kleinkunst en magie, de combinatie waarvoor Gunneweg heeft bewezen een speciaal talent te hebben.

lees meer
Winnaars Cabaretprijzen 2019 bekend Lenette van Dongen, Louise Korthals, Theo Nijland en Peter Pannekoek

Maandagavond 30 september zijn de winnaars van de VSCD Cabaretprijzen - de Poelifinario en de Neerlands Hoop - bekendgemaakt tijdens de uitreiking in Diligentia, Den Haag. Winnaar van de Poelifinario in de categorie entertainment is Lenette van Dongen met Paradijskleier. In de categorie engagement wint Louise Korthals met Alles is er!. De winnaar van de Poelifinario kleinkunst is Theo Nijland met En de rest is onzin. Peter Pannekoek wint de Neerlands Hoop, de prijs voor een veelbelovende theatermaker(s) met het grootste toekomstperspectief, met zijn voorstelling Later was alles beter.

lees meer
Cabaretduo Yentl en de Boer tegelijkertijd in verwachting

19 juli – Yentl Schieman en Christine de Boer van het muzikaal-absurdistische cabaretduo Yentl ende Boer zijn beiden in verwachting. Dat maakte het tweetal vanochtend bekend via Instagram. Hettoeval wil dat de cabaretières slechts een paar dagen na elkaar zijn uitgerekend. Eerder dit jaarkondigden ze hun nieuwe voorstelling 'Lacrimosa' aan. Deze zal worden verplaatst naar hetvolgende theaterseizoen, zaterdag 28 november 2020. Gasten die reeds kaarten hebben gekocht worden hierover persoonlijk geïnformeerd.

lees meer
Zomersluiting

Deze zomervakantie is Schouwburg Lochem en Filmhuis Lochem van donderdag 18 juli t/m maandag 9 september gesloten.  Natuurlijk kunt u uw kaarten gewoon nog online bestellen! Kiest u voor e-tickets dan ontvangt u deze direct in uw mail. Kiest u voor gewone tickets dan sturen we deze na de zomersluiting direct naar u toe.Vragen kunt u mailen naar info@schouwburglochem.nl. We geven u zo snel mogelijk antwoord. Vanaf dinsdag 10 september staan we weer voor je klaar. We wensen u een hele fijne zomer en zien u graag volgend theaterseizoen weer in Schouwburg Lochem.  

lees meer
HENDRIK GROEN zoekt ouderenkoren voor voorstelling Hendrik Groen – Zolang er leven is met Beau Schneider volgend seizoen in het theater te zien

De theaterproductie 'Hendrik Groen, zolang er leven is' staat komend seizoen op dinsdag 17 december 2019 in Schouwburg Lochem. Na het succes van de vorige voorstelling Hendrik Groen – Pogingen iets van het leven te maken keren Beau Schneider, Mike Weerts en Cynthia Abma terug naar het theater in een hagelnieuwe voorstelling gebaseerd op het tweede boek. De producent is op zoek naar ouderenkoren die meespelen en zingen in deze voorstelling.

lees meer
bekijk alle sponsoren
by Sitework