Ons laatste nieuws

Schouwburg Lochem, de plek waar dromen werkelijkheid kunnen worden

Na een succesvolle start van de Schouwburg Lochem december-wensmaand 2022 waarin een grote wens van twee bezoekers is uitgekomen door het organiseren van een kort privé-concert en meet & greet met Veldhuis en Kemper, is besloten ook dit jaar weer een droom in vervulling te laten gaan. Misschien wel jouw droom?

lees meer
Doe mee en win tijdens de Unicef Theatermaand

Onderwijs gaat verder dan een schoolbank. Welkom in oktober, de maand waarin we met trots UNICEF-vrijwilligers ontvangen! Samen richten we de schijnwerpers op het belang van onderwijs. Maar onderwijs gaat verder dan schoolbanken; de kracht van creatieve expressie en het versterken van weerbaarheid horen ook bij de ontwikkeling van een kind. Benieuwd naar het volledige verhaal?

lees meer
Lot Vekemans over de totstandkoming van het toneelstuk 'Blind', een stuk waarin twee werelden botsen

“In Blind botsen twee wereldbeelden op elkaar. Twee werelden die elkaar niet willen naderen, maar op een gegeven moment wel moeten. Hoe doe je dat? Als je elkaar niet meer kunt ontlopen. Als alle letterlijke en figuurlijke hekken niet meer werken?” Dat is de vraag die schrijver en regisseur Lot Vekemans zichzelf stelde bij het maken van de nieuwste MATZER voorstelling Blind.

lees meer
Netwerkbijeenkomst Stichting Welzijn Lochem Samen bouwen aan een krachtige samenleving

Stichting Welzijn Lochem organiseert op donderdagmiddag 16 november aanstaande een netwerkbijeenkomst over samen bouwen aan een krachtige samenleving. Samen bouwen aan die prettige en sociale buurt, dat is waar wij bij ondersteunen. Birgit Oelkers heeft van dit bouwen haar levenswerk gemaakt. Zij neemt ons op deze bijeenkomst mee in de wereld van het community based werken, de valkuilen en de succesverhalen. 

lees meer
Interview met Willem Voogd over voorstelling Baba

Op zaterdag 2 december komt de theatervoorstelling Baba naar Lochem, over de onwaarschijnlijke reis van een Russische vrouw tijdens de Tweede Wereldoorlog, de liefde achterna van Odessa naar Nederland. Een initiatief van acteur Willem Voogd, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van zijn eigen oma. In 2021 verscheen al de succesvolle, gelijknamige podcast en nu is er dan de voorstelling. We spreken Willem tijdens de repetities.

lees meer
bekijk alle sponsoren
by Sitework