Algemene informatie

Foto-, geluids- en filmopnamen
Het is niet toegestaan om tijdens een voorstelling zelf foto-, film-, video- of geluidsopnames te maken, zonder uitdrukkelijke toestemming van het theater of producent. Het gebruik van flitsapparatuur wordt als zeer hinderlijk ervaren en is derhalve verboden.

Garderobe
Op last van de brandweer dienen wij uw jas op te hangen in de bewaakte garderobe. Hieraan zijn geen kosten verbonden.

Inleidingen
Voorafgaand aan een aantal voorstellingen verzorgt de Schouwburg Lochem inleidingen. Informatie hierover staat, indien reeds bekend, vermeld in de brochure en op de website.

Mobiele telefoons
Wij verzoeken u uw mobiele telefoon bij het betreden van de zaal uit te schakelen. Wanneer u bereikbaar moet blijven, kunt u dit doorgeven aan de medewerker van het Bespreekbureau.

Op tijd beginnen
Om het publiek én de artiest(en) niet te storen, kunt u na aanvang van een voorstelling de theaterzaal niet meer betreden, tenzij artiest anders beslist. Als er een pauze is kunt u na de pauze plaatsnemen. Restitutie op entreebewijzen is niet mogelijk.

Openbaar vervoer
Schouwburg Lochem ligt op ca. 15 minuten lopen van het treinstation. Voor vertrek- en aankomsttijden kunt u de website www.9292.nl raadplegen.

Parkeren

Schouwburg Lochem heeft geen eigen parkeerterrein. U dient uw auto op een parkeerterrein in het centrum te parkeren. In de blauwe zone mag u op bepaalde uren maximaal 2 uren staan. Er is een parkeerterrein in de nabijheid van Schouwburg Lochem (gratis na 18:00 uur). Voor navigatie gebruikt u als adres: Prins Bernhardweg 38, 7241 DH Lochem. U bevindt zich dan op het parkeerterrein van de supermarkt Albert Heijn en Jumbo. Dit terrein verlaat u te voet aan de achterzijde, richting centrum. U komt uit bij een gracht welke u linksaf vervolgt. Vervolgens gaat u aan het eind van de gracht rechts en ziet u na enkele meters de schouwburg. Looptijd ca. 5 minuten. Voor informatie over parkeren met een invalidekaart klik HIER.

StadsLounge
Na afloop van de voorstelling kunt u onder het genot van een hapje en drankje gezellig napraten in onze StadsLounge. Vaak zijn ook de artiesten daar nog even aanwezig.

Voorzieningen mindervaliden
In de zaal hebben wij twee plaatsen beschikbaar voor rolstoelgebruikers, op de voorste rij. Het is belangrijk dat u ons laat weten of u hiervan gebruik wenst te maken. Wanneer u slecht ter been bent, verzoeken wij u dit aan ons kenbaar te maken. Wij zoeken dan samen met u een geschikte plaats en helpen u graag naar uw plaats. Schouwburg Lochem beschikt over een aangepast toilet.

Communicatie
Wij informeren altijd per e-mail over wijzigingen en annuleringen, mogelijk komt ons bericht in de SPAM/Ongewenste mail terecht. Kaarthouders worden persoonlijk op de hoogte gesteld van alle informatie omtrent de voorstelling en regels die op dat moment gelden. 

Fotograaf
Tijdens sommige voorstellingen en evenementen worden foto’s gemaakt. Deze worden voor verschillende (promotionele) doeleinden gebruikt. Wanneer je bezwaar hebt herkenbaar in beeld te worden gebracht, kun je dat aangeven bij de fotograaf. 

Wijzigingen
Voor alle gegevens in de brochure geldt: wijzigingen voorbehouden. Aan mogelijke wijzigingen kan geen recht tot restitutie ontleend worden. Wijzigingen staan ook vermeld onder Nieuws.

Aansprakelijkheid
Schouwburg Lochem hanteert de voorwaarden die vermeld staan in de voorwaarden van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD).

-----------------------------------

Schouwburg Lochem werkt met twee algemene ambities:

Het kloppende, culturele en maatschappelijke hart zijn. Dat is de ambitie van Schouwburg Lochem. De schouwburg wil een breed palet aan professionele voorstellingen en films presenteren, die voorzien in een behoefte aan cultuurparticipatie onder de bewoners van Lochem en omstreken,

en

De schouwburg wil de culturele huiskamer van Lochem zijn, een plek waar het goed toeven is voor de culturele en cultuurmaatschappelijke organisaties van Lochem die gebruik willen maken van de voorzieningen en de expertise van de schouwburg.

Missie
Schouwburg Lochem is de culturele spil van de gemeente Lochem, waarbij wij alle bezoekers op alle
mogelijke manieren willen inspireren, verbinden en vermaken.

Visie
Schouwburg Lochem is de verbindende factor tussen cultuur en de maatschappij waarbij iedereen zich thuis en welkom voelt.

Kernwaarden
• Betrokken, wij verbinden in de breedste zin
• Toegankelijk, wij zijn open, gastvrij en nuchter
• Vooruitstrevend, wij zijn creatief en innovatief

Samenstelling bestuur
Het bestuur van de Stichting Lochemse Schouwburg bestaat uit de volgende personen:
De heer. J.G ten Hove - Voorzitter
Mevrouw C.R. Jedema-van Zwol - Secretaris
De heer H.J. van Roest - Financiën
Mevrouw K.A.M. van Os-ten Have - Algemeen bestuurslid
Mevrouw E. Reusen - Algemeen bestuurslid

Seizoensverslagen

Seizoensverslag 2022-2023


bekijk alle sponsoren
by Sitework