Ons laatste nieuws

Koningsdag gesloten

Donderdag 27 april zijn wij gesloten. Voor dringende vragen kun je mailen naar info@schouwburglochem.nl. Fijne Koningsdag!

lees meer
Vacature Matchmaker(s) Urban & Jongerencultuur

Theater Orpheus in Apeldoorn, Schouwburg Lochem en Theater Hanzehof in Zutphen willen gezamenlijk de, in de Gelderse Stedendriehoek woonachtige, jongeren en jongvolwassenen in de leeftijd van 16 tot 30 jaar nog meer betrekken bij hun podia als jonge maker/talent, maar ook als publiek van nieuwe cultuuruitingen. De drie podia gaan de jongere doelgroep invloed geven op hun programmering. Om aan die ambitie vorm en inhoud te geven zijn wij op zoek naarMatchmaker(s) Urban & Jongerencultuur 8-16 uurDe functie valt uiteen in 8 uur per week voor Orpheus en 8 uur per week voor Lochem en Zutphen samen. De functie kan gecombineerd worden tot een functie voor 16 uur, maar ook ingevuld worden door twee personen.

lees meer
WIJ TRAPPEN AF OP DONDERDAG 11 MEI PRESENTATIE THEATERSEIZOEN 2023-2024

Vanaf dinsdag 16 mei start de kaartverkoop!Met gepaste trots presenteert Schouwburg Lochem binnenkort het nieuwe theater- en filmseizoen.Wij zijn er helemaal klaar voor en bovendien is het feest! Filmhuis Lochem viert haar 10-jarig bestaan met de prachtige openingsfilm ‘A Man Called Otto’ op zondagmiddag 24 september. Onze deuren staan voor iedereen open, van jong tot oud. Ieder jaar weer proberen wij een gevarieerd aanbod op te nemen in onze programmering. Zowel de bekende als minder bekende gezichten krijgen een plek. 

lees meer
Soy Kroon vertelt verhaal Merlijn Kamerling in solovoorstelling

Een solovoorstelling spelen? Daar had acteur Soy Kroon (27) stiekem wel eens over gefantaseerd. Toch vond hij een tijd lang dat hij er nog niet klaar voor was. Dit voorjaar is het echter zover: hij staat in de theaters met de solovoorstelling ‘Nu ik je zie’.Waarom Soy zichzelf nog niet klaar vond voor een solovoorstelling? “Ik wist niet of ik dat wel durfde, het leek mij ongelooflijk spannend.”Maar de afgelopen jaren bezocht hij de voorstellingen die Solo Stories maakte. “In eerste instantie omdat ik de oprichters al lang ken en het zo tof vond dat zij een eigen productiehuis waren gestart,” vertelt Soy. “Maar ik vond het mooi wat ze maakten en toen begon het toch wel een beetje te kriebelen. Twee jaar geleden, tijdens een wandeling op het strand, vertelden ze dat ze ‘Nu ik je zie’ zouden gaan maken en dat graag met mij wilden doen. Wat een eer, en tegelijkertijd hartstikke spannend. Ik heb meteen ja gezegd, op voorwaarde dat Merlijn en zijn familie wel akkoord moesten zijn met de keuze voor mij.”

lees meer
Openingstijden Schouwburg Lochem tijdens kerst /oud&nieuw

Schouwburg Lochem is gesloten van zaterdag 24 december 2022 tot en met maandag 9 januari 2023 (uitgezonderd avondkassa film op di. 27 december en de middagvoorstelling Pieter Konijn op zo. 8 januari 2023).In deze periode zijn wij telefonisch niet bereikbaar. Dringende vragen kan je stellen per mail: info@schouwburglochem.nl. De theaterkassa is vanaf dinsdag 10 januari weer geopend.Tot die tijd kan je via onze website gewoon blijven reserveren.Wij wensen je (alvast) fijne feestdagen en een mooi en gezond 2023 toe!

lees meer
bekijk alle sponsoren
by Sitework