Ons laatste nieuws

Schouwburg Lochem nodigt jongeren uit aan tafel

Schouwburg Lochem gaat in 2024 van start met een jongerenpanel om de wensen en behoeftes van de doelgroep 15 tot 26 jaar in beeld te brengen. “Wij willen graag weten welke films en voorstellingen voor deze doelgroep interessant zijn. Zodat wij er samen voor kunnen zorgen dat Schouwburg Lochem een bruisende plek gaat worden, ook voor jongeren!” aldus theaterprogrammeur Sheila van Dongeren. 

lees meer
Maandagavond van de Bieb gaat weer van start

Nog eventjes en het is weer zover! De succesformule Maandagavond van de bieb gaat weer van start. Dit is een samenwerking tussen de Schouwburg Lochem, Boekhandel Lovink en Bij de bieb onder de naam ‘Maandagavond van de bieb.’ Een evenement op de maandagavond waarbij literatuur wordt omlijst door muziek in de Lochemse schouwburg. De deelnemers van vorig seizoen waren enthousiast. De eerste Maandagavonden van de bieb van dit tweede seizoen zijn al te reserveren. Er staan mooie namen in de agenda. Denk aan Marion Bloem, Gijs Wilbrink, Toon Tellegen en Auke Hulst.

lees meer
Schouwburg Lochem, de plek waar dromen werkelijkheid kunnen worden

Na een succesvolle start van de Schouwburg Lochem december-wensmaand 2022 waarin een grote wens van twee bezoekers is uitgekomen door het organiseren van een kort privé-concert en meet & greet met Veldhuis en Kemper, is besloten ook dit jaar weer een droom in vervulling te laten gaan. Misschien wel jouw droom?

lees meer
Doe mee en win tijdens de Unicef Theatermaand

Onderwijs gaat verder dan een schoolbank. Welkom in oktober, de maand waarin we met trots UNICEF-vrijwilligers ontvangen! Samen richten we de schijnwerpers op het belang van onderwijs. Maar onderwijs gaat verder dan schoolbanken; de kracht van creatieve expressie en het versterken van weerbaarheid horen ook bij de ontwikkeling van een kind. Benieuwd naar het volledige verhaal?

lees meer
Lot Vekemans over de totstandkoming van het toneelstuk 'Blind', een stuk waarin twee werelden botsen

“In Blind botsen twee wereldbeelden op elkaar. Twee werelden die elkaar niet willen naderen, maar op een gegeven moment wel moeten. Hoe doe je dat? Als je elkaar niet meer kunt ontlopen. Als alle letterlijke en figuurlijke hekken niet meer werken?” Dat is de vraag die schrijver en regisseur Lot Vekemans zichzelf stelde bij het maken van de nieuwste MATZER voorstelling Blind.

lees meer
bekijk alle sponsoren
by Sitework