Over de workshop:
De workshop biedt een kans om alvast in de wereld van de voorstelling te stappen en zelf aan de slag te gaan met de thema’s die in Als het anders loopt aan bod komen. De voorstelling, die bekroond werd met de Jonge Zwaan, Zilveren Krekel en Podiumkids Publieksprijs, levert een spannende ervaring op. Theater maken is verhalen vertellen, niet alleen met woorden maar ook met muziek, geluid, beeld en beweging. In de workshop onderzoeken we hoe Het Houten Huis theater maakt. Hoe laat je met je lichaam zien waar je bent en hoe je je voelt? Hoe verander je een ruimte in een beklemmende wachtkamer met gewone spullen? En welke muziek past bij een zwaar hoofd of het gevoel bijna te zweven? Deze vragen verkennen we via oefeningen.
Over de voorstelling Als het anders loopt:
Jonas, een jongen met down, zit met zijn vader in een wachtkamer. Ze moeten wachten, terwijl de tijd langzaam verstrijkt. De papiertjes die zijn vader moet invullen lijken eindeloos. Achter een hoog loket wijzen twee blauwe handen wat ze moeten doen, maar Jonas begrijpt het niet. Vanuit Jonas' perspectief ervaar je de frustratie van zijn vader en de verwarring van Jonas zelf. Toch is het geen zwaar stuk; er is ruimte voor humor en ontroering, alles wordt verteld door dans en muziek. Regisseur Elien van den Hoek zegt: “Onze verhalen zijn niet rationeel, maar gevoelsmatig te volgen.”
De voorstelling, die bekroond werd met de Jonge Zwaan, Zilveren Krekel en Podiumkids Publieksprijs, levert een spannende ervaring op. Waar kijk je naar? Is het een ziekenhuiswachtkamer of een droomwereld? Jonas slaagt erin contact te maken met de mensen die de ruimte betreden en verlaten. Elien hoopt dat het publiek zich herkent in de strijd van de personages en de schoonheid en humor ziet, zelfs in moeilijke momenten.