Woest Oost

Alnaazihin

Toneel

Alnaazihin is een voorstelling over totale ontheemding en jezelf weer terugvinden. De scènes zijn gebaseerd op het verhaal van de Koerdisch-Syrisch-Zutphense Nouran Breem. Wat de voorstelling extra bijzonder maakt, is dat Nouran zelf op een speciale manier onderdeel van de voorstelling uitmaakt. Regisseur Irene Kriek maakt de voorstelling met acht jongeren uit Zutphen en omgeving.

Alnaazihin vertelt het verhaal van Zilan, een Koerdisch-Syrische kunstenares. Ze groeit op in een traditioneel gezin in Aleppo. Daar probeert ze zich los te maken van haar ouders en de culturele verplichtingen die van haar verwacht worden. Door de bewuste keuze om afstand te nemen van haar ouders, creëert ze de mogelijkheid om haar eigen leven vorm te geven.

Dan breekt de oorlog uit in Syrië en vlucht ze met haar geliefde Najib via Istanbul en Libië naar Nederland. Zilan en Najib nemen mee wat voor de ander het meest dierbaar is. Zilan neemt de gedichten van Najib mee en hij pakt één van de schilderijen van Zilan in.

Deze kleurrijke voorstelling laat op indringende en humoristische wijze het niemandsland zien tussen thuis en thuiskomen. Dit waargebeurde verhaal waarin we de reis van Zilan en haar schilderij volgen wordt dansend, spelend en vol muziek weergegeven. Een hartverscheurend verhaal over totale ontheemding en jezelf weer terugvinden.

 

lees meer +
donderdag 16 november 2023 20.00 uur
€ 22.50 p.p. exclusief € 3,50 servicekosten per boeking
bestel tickets
sneak preview
recensies
nog geen recensies beschikbaar
bekijk alle sponsoren
by Sitework