Turks Fruit

Chris Peters, Ali Zijlstra, Bart Klever en Debby Korper

Toneel

Het boek was een bestseller, de film een blockbuster, de musical een kaskraker en dan is er nu de mag-je-niet-missen toneelbewerking van het ultieme liefdesverhaal uit de Nederlandse literatuur: Turks Fruit. De autobiografische roman van Jan Wolkers heeft na bijna vijftig jaar nog niets aan universele kracht en ontroering ingeboet en staat nog altijd hoog genoteerd op de boekenlijst van middelbare scholieren. Paul Verhoevens verfilming, die van Monique van de Ven en Rutger Hauer op slag filmsterren van internationale allure maakte, is met 3,6 miljoen bezoekers nog steeds de best bezochte Nederlandse film ooit. Hans Kemna, die indertijd de casting voor de film verzorgde, heeft ook voor de toneelvoorstelling de acteurs gevonden.

tekst: Jan Wolkers | bewerking: Sophie Kassies | regie: Hanneke Braam | met: Chris Peters, Ali Zijlstra, Bart Klever en Debby Korper.

Turks Fruit vertelt van de heftige liefde tussen een beeldhouwer en een liftster. Hun ongekend passionele relatie krijgt een dramatische wending als de jonge vrouw ernstig ziek wordt. De toneelbewerking van Sophie Kassies is een ongekuiste, sensuele én ontroerende hommage aan dit ultieme liefdesverhaal.

lees meer +
vrijdag 12 april 2019 20:00 - 21:50 uur
€ 29.85 p.p. exclusief € 3,50 servicekosten per boeking
bestel tickets
sneak preview
recensies

Helaas, er zijn nog geen recensies beschikbaar.

bekijk alle sponsoren
by Sitework