Solo Stories presenteert: ’t Hooge Nest

Gebaseerd op de bestseller van Roxane van Iperen

Toneel


Gratis inleiding voor bezoekers voorstelling (reserveren noodzakelijk) * 

Jaarlijks presenteert Solo Stories een prachtige theatervoorstelling, een intieme monoloog gebaseerd op persoonlijke, vaak waargebeurde verhalen.
Dit jaar brengen ze 't Hooge Nest naar het podium, geïnspireerd door de bestseller van Roxane van Iperen. Gespeeld door Fockeline Ouwerkerk (o.a. Bankier van het Verzet, Taal is zeg maar echt mijn ding en Moordvrouw).

Als schrijfster Roxane van Iperen samen met haar gezin een oude villa in de bossen van Naarden betrekt, weet ze niets van de geheime geschiedenis van dit huis. Pas tijdens de verbouwing ontdekt ze intrigerende sporen uit het verleden. Onder de houten vloeren en achter wandpanelen vindt Van Iperen schuilplaatsen en verzetskrantjes. Van Iperen begint aan een jarenlange zoektocht om een reconstructie te kunnen maken van die periode. Zo ontdekt ze dat op het dieptepunt van de oorlog 't Hooge Nest, dankzij twee Joodse zussen, een van de grootste onderduikadressen van Nederland is. Een veilige haven voor vele onderduikers, een doorvoerroute voor het verzet en een plek waar de cultuur rijkelijk bloeit.

Ontdek hun verhaal, tachtig jaar na de oorlog, en bewonder de kracht die hen dreef. Een absolute must-see, gebracht door topactrice Fockeline Ouwerkerk. Haar ingetogen en krachtige spel brengt de personages tot leven en laat de heldhaftige geest van 't Hooge Nest voelbaar worden.


* Goed voorbereid naar een voorstelling gaan biedt vaak meer kijk- en luisterplezier. Voorafgaand aan de voorstelling 't Hooge Nest’ vindt een inleiding plaats waarbij meer verteld wordt over de inhoud en achtergrond van de voorstelling.
Waar gaat 't Hooge Nest over? Waarom koos Solo Stories ervoor om dit boek van Roxane van Iperen te bewerken voor een theatervoorstelling?

De inleiding start om 19:00 uur, duurt ongeveer een half uurtje en vindt plaats in de foyer.

De inleiding is exclusief een (pauze)drankje. 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt door Stichting Vrienden Schouwburg Lochem.

Jongeren van 16 t/m 26 jaar kunnen, mede door financiële ondersteuning van de provincie Gelderland, voordelig naar deze voorstelling. 

lees meer +
zaterdag 1 maart 2025 20:00 uur
€ 24.50 p.p. exclusief € 3,50 servicekosten per boeking
bestel tickets
sneak preview
recensies
nog geen recensies beschikbaar
bekijk alle sponsoren
by Sitework