Schuld of Onschuld

De Protestmoord

De online rechtszaak start 1 januari 2024. Op 7 januari 2024 wordt het oordeel geveld.

Na het succes van de vier theatrale Schuld of Onschuld rechtszaken start op 1 januari het laatste proces in de serie genaamd De Protestmoord, met opnieuw een fantastische cast, bestaande uit onder andere Egbert-Jan Weeber, Edwin Jonker, Claire Bender, Joost Prinsen en Jandino Asporaat.

Anna, een activist van Actie Red het Klimaat (ARK), blijft op straat liggen na een ‘Kappen met kolen’-demonstratie; een duikbril vastgeplakt over haar ogen en neus en tape over haar mond. Al snel wordt het vermoeden bevestigd dat ze door verstikking om het leven is gebracht.

De verdachte die terecht staat is Tim, de leider van ARK. De bewijzen tegen hem zijn talrijk, maar hij beroept zich op zijn zwijgrecht en weigert te getuigen. Het zorgt voor extra complexiteit in een zaak die toch al complex was. Want welke rol hebben een verbroken liefdesrelatie en een spectaculair actieplan van ARK gespeeld? En hebben Anna’s halfbroer Hajo en freelance journalist Iris iets met de moord te maken?

Wederom kruipt Jan Kooijman in de rol van advocaat van de verdachte, met tegenover hem Louise Korthals als Officier van Justitie. Voorzitter van de rechtbank is ook dit keer Jules Croiset.

Het is aan u als jury om het finale oordeel te vellen: is Tim schuldig of onschuldig aan de dood van Anna? Een ticket voor Schuld of Onschuld - De Protestmoord verschaft online toegang tot video’s van alle getuigenissen en verklaringen en een dossier met foto’s, verslagen en bewijsmaterialen. Kijk mee in de rechtbank naar pleidooien en getuigenissen en beslis mee of de beklaagde wordt veroordeeld of vrijgesproken.

De online rechtszaak start op 1 januari. Op 7 januari wordt het oordeel geveld. Per procesdag zijn er verschillende video’s te bekijken. De video’s kunnen op een eigen gekozen moment worden bekeken. Cadeautickets zijn ook los verkrijgbaar als Sinterklaas- en Kerstcadeau.

Met Jan Kooijman, Louise Korthals, Jules Croiset, Egbert-Jan Weeber, Edwin Jonker, Bertrie Wierenga, Nils Verkooijen, Claire Bender, Tijn Docter, Joost Prinsen, Xander van Vledder, Astrid van Eck, Jandino Asporaat, Soumaya Ahouaoui en Paul R. Kooij.
Tekst: Roel Janssen
Regie: Pitt de Grooth

lees meer +
maandag 1 januari 2024
€ 19.25 p.p.
bestel tickets
sneak preview
recensies
nog geen recensies beschikbaar
bekijk alle sponsoren
by Sitework