Ruud Smulders

Rudiversum

Cabaret

We vluchten allemaal in onze fantasie. Maar wat als de werkelijkheid absurder wordt dan je had kunnen bedenken? Ontsnap samen met Ruud aan een wrange realiteit. Vergeet alles wat je denkt te weten en reis mee naar het RUDIVERSUM.
Hier kan alles. Grappen om te huilen, drama om te lachen en net wanneer je denkt dat het allemaal nergens over gaat weet Ruud te raken met een enkele treffende zin. Een alcoholist eindigt niet in de goot, die eindigt met een hoofdwond in de salontafel.

Pijnlijke thema’s hilarisch maken. Ruud kan het als geen ander. In het RUDIVERSUM gelden andere wetten. Die je laten schateren om het macabere. Ruud is het publiek altijd een stap voor en schakelt met lichtsnelheid tussen absurd en integer. In zijn nieuwe theaterprogramma is Ruud persoonlijker dan ooit waarbij hij worstelt met de gezondheid van zijn dierbaren en verslaving een onderwerp is dat te vaak terug komt in zijn leven.
En hoewel de opties in het RUDIVERSUM oneindig lijken, ontkomen we niet aan één pijnlijke waarheid. Hoe geef je iets een plek in je leven dat je er niet in wil hebben?

Over Ruud Smulders:
Bij het grote publiek breekt hij door met zijn veelbesproken Minuut van Ruud in BNNVARA’s talkshow De Vooravond. Terwijl hij bij het jonge publiek bekendheid verwerft bij YouTuber Dylan Haegens, Hufterproef en Amazon’s Killer Kamp.

Ruud is al jaren te zien in het theater. Eerst jaren met zijn fysieke cabaretgroep ‘De Blonde Jongens en Tim’, waarmee hij in 2014 het Groninger Cabaret Festival won en later zowel solo als in projecten met Silvester Zwaneveld, Emiel de Jong (Schudden) en Guido Weijers.

Zijn stand-up show BRUUD werd de best bekeken show van NPO3 en zijn tweede comedyspecial ‘Bruter Dan BRUUD’ is net af in samenwerking met Dead Duck Productions (New Kids, Bro’s Before Ho’s, Random Shit)

Nu is hij terug met zijn eerste echte theaterprogramma: ‘RUDIVERSUM’. Een programma waarin we de absurdistische energiebom voor het eerst van zijn meest integere kant zien.

Alvast warmdraaien voor Ruud? Vanaf september 2023 is hij wekelijks te horen bij radiobegrip Spijkers met Koppen.

lees meer +
vrijdag 9 februari 2024 20.00 uur
€ 22.00 p.p. exclusief € 3,50 servicekosten per boeking
bestel tickets
sneak preview
recensies

“Smulders slaat ons op hoge energie met een spervuur van ontregelende grappen om de oren” – Theaterkrant

“Bij ons liepen de tranen over de wangen” – GeenStijl

“‘BRUUD’ Best bekeken comedy debuut” – BNNVARA

bekijk alle sponsoren
by Sitework