Lezing Suzan Lutke - 20:00 uur

Suzan Lutke, bruggenbouwer tussen het onderwijs met zijn tradities en weerbarstige werkelijkheid en de kunst- en cultuurwereld, geeft woensdag 28 oktober een lezing in de Lochemse schouwburg. 

Suzan Lutke is docent, muzikant, onderwijskundige en adviseur en vertelt in Lochem over wat kunst kan betekenen in onze snel veranderende maatschappij. Lutke schreef twee boeken over dit onderwerp. In Leren van kunst (2018) laat ze zien hoe het ingewikkelde begrip creativiteit een verbindende factor kan zijn voor verschillende 21e-eeuwse vaardigheden. Basisschoolleerkrachten kunnen eruit halen wat ze kunnen doen om de verbeeldingskracht van hun leerlingen vleugels te geven. Het boek Als de muziek er al is (2019) gaat over een nieuwe aanpak van muziekonderwijs. Muziek is tegenwoordig overal en altijd beschikbaar, via geluid en beeld. Dit vraagt volgens de schrijfster om een andere houding van de muziekdocent: niet meer uitgaan van de docent die de leerlingen muziek leert maken, maar zoeken in de leerling zelf naar zijn muzikale vragen en ontwikkeling. Meer info: www.lutkelinkt.nl.

Schouwburg Lochem gaat woensdag 28 oktober open om 15.30 uur. Na de lezingen die aanvangen om 16 en 20 uur kan het publiek vragen stellen aan Suzan Lutke. Daarna is er gelegenheid om boeken te kopen en te laten signeren. 

De organisatie van deze lezing is in handen van de Muzehof Centrum voor de Kunsten, Stichting Welzijn Lochem, Graafschap bibliotheken en Schouwburg Lochem

lees meer +
woensdag 28 oktober 2020 20:00 uur
€ 10.00 p.p.
bestel tickets
sneak preview
recensies
nog geen recensies beschikbaar
bekijk alle sponsoren
by Sitework