Lebbis

De Ziel

Cabaret

Lebbis (Hans Sibbel) keert terug in de theaters met De Ziel, het derde deel uit zijn trilogie De Bovengrens. Op humoristische wijze bespreekt de komiek het ongrijpbare van de ziel.

Volgens onderzoek van de Amerikaans arts MacDougall zou de menselijke ziel 21,3 gram wegen. Lebbis vindt het weinig. Er is twijfel aan het onderzoek. Dat vindt Lebbis logisch. Het onderzoek is gedaan begin 20ste eeuw en daarna nooit herhaald. Lebbis snapt wel waarom.

Toch wil hij het met u hebben over de ziel, wat het ook is.

Sta je op een mooie zomeravond, kan ook een winteravond zijn, als je maar buiten bent, naar de sterrenhemel te kijken. Dan weet je ogenblikkelijk; wij doen er totaal niet toe. Of wij er zijn of niet zijn is irrelevant. Als wij er niet toe doen, rest ons maar 1 ding. Doen Alsof. Doen alsof we er toe doen. En dat spelletje noemen we dan leven. Met die ziel van ons. En het mooie van doen alsof is, dat alles kan. We kunnen het spel helemaal zelf ontwerpen, de regels, de beloning, het begin en het einde.

Dus dat gaat Lebbis met u bespreken en wel op uiterst humoristische wijze. Want dat zijn we van hem gewend en hij heeft daar zelf ook lol in. Dus welkom in zijn attractie. Lebbis speelt De Ziel!

lees meer +
zaterdag 22 oktober 2022 20:00 uur
€ 22.50 p.p. exclusief € 3,50 servicekosten per boeking
bestel tickets
sneak preview
recensies

NRC
“Als geen ander kan Lebbis hypocrisie en leugenachtigheid op de korrel nemen en onverbloemde irritaties in een overtuigende en slimme formulering gieten. Het zijn vermakelijke en onderhoudende verhalen waarmee hij zijn publiek in de greep houdt.”

bekijk alle sponsoren
by Sitework