KING LEAR

KING'S MEN OPEN AIR


King’s Men ist wieder da! Sinds 2020 bouwt het Nederlands-Duitse gezelschap een goede reputatie op aan weerszijden van de landsgrens en speelde in de tuinen van de mooiste en meest bijzondere landgoederen. Nu voor de eerste keer in Lochem: “Shakespeare at his best” in de privétuin van Kasteel Ampsen! Met de natuur als coulisse en de geschiedenis als achtergrond wordt het krachtige drama KING LEAR met humor en lichtheid naar het nu vertaald. In een wervelende mix van Nederlands, Deutsch, Engels en streektaal. 'Zo as wiej dat doot.'

KING LEAR
Op zijn oude dag wil Lear zijn land en bezit verdelen onder zijn drie dochters. Wie het mooist verwoordt hoeveel ze van hem houdt, krijgt een rijker deel. Maar wanneer Lear vervolgens valse schijn beloont en oprechtheid afstraft, begint een tragedie waarin de koning zijn verstand verliest, zijn familie uiteenvalt en het land in de afgrond stort.

KING LEAR is een tijdloze klassieker over ouder worden en het verlies van macht. Een groot verhaal waarin oude en nieuwe generaties elkaar bestrijden, blinden helder zien en dwazen de waarheid spreken. In de onzekere wereld van KING LEAR verwordt orde tot chaos en zijn loyaliteit en vriendschap goud waard.

King’s Men speelt op energieke en hartveroverende wijze de grote verhalen van Shakespeare en maakt ze toegankelijk voor een breed publiek. De voorstellingen worden gemaakt in een grensnegerende taalmix van Nederlands, Deutsch, English en streektaal. Schwierig? Bi’j gek. No fear Shakespeare! De klassiekers worden met lichtheid en humor naar het heden bewerkt. De voorstellingen spelen open-air op bijzondere erfgoedlocaties aan beide kanten van de Nederlands-Duitse grens. Met de natuur als decor en de historie als coulisse is iedere voorstelling een unieke theaterervaring.

Het is raadzaam tijdig te reserveren, door de intieme setting zijn er per voorstelling slechts iets meer dan honderd plaatsen beschikbaar. U zit buiten aan bistrotafeltjes, beschut tegen regen of zon. Tijdens de voorstelling kunt u genieten van een hapje en een drankje.

'Meet & Feel'
Door de meertaligheid zijn de voorstellingen van King’s Men ook zeer toegankelijk voor theaterliefhebbers met een visuele beperking. Een half uur voor aanvang is er een rondleiding over het speelvlak mogelijk, waarbij de acteurs vertellen en laten voelen wat er in het stuk gebeurt. Aanmelden is niet nodig; meldt u zich bij de kassa en dan gaat de rest vanzelf. 

Info: www.kingsmen-openair.com

Credits
Tekst: William Shakespeare
Regie und Tekstbewerking: Silvia Andringa
Eindregie: Flora Verbrugge
Ensemble: Silvia Andringa, Christian Cadenbach, Laurens ten Den, Marcell Kaiser
Nar / Muzikant: Lloyd Philippo
Vormgeving: Elze van den Akker
Compositie: Lloyd Philippo
Techniek: Jeroen van Casteren, Rutger van der Hout
Productie: Nicole Bramer, King’s Men
PR: Annemarth Velds, Thomas Behm
Zakelijke leiding: Sophia Kisfeld
Grafik Design: Mareike Siepmann
Partners: Kloster Bentlage Rheine, Wilminktheater Enschede

lees meer +
zondag 30 juni 2024 15:00 uur
Vanaf € 20.00 p.p. exclusief € 3,50 servicekosten per boeking
bestel tickets
sneak preview
recensies


'Shakespeare at his best!' Paul Nienhaus, Münsterländische Volkszeitung

'De King’s Men weten met minimale middelen een grote dramatische betekenis te scheppen. Zij brengen theater zoals het eens bedoeld was, als een rondreizend ensemble dat her en der zijn tenten opslaat, een podium suggereert met slechts enkele decorstukken en kijk, dit is theater.' Kester Freriks, Theaterkrant 2023

bekijk alle sponsoren
by Sitework