Het Ministerie van Mooie Mensen (8+)

Omdat anders zijn juíst leuk is

Jeugd

Het is 2050 en de wereld is één groot instagramaccount. Flaporen, vlashaar, flubberbillen? Die bestaan niet langer. Ieder mens moet er perfect uitzien, want het leven is mooi. Verplicht! Het Ministerie van Mooie Mensen ziet daar streng op toe. Wie tien is, gaat onder het mes. Maar op een dag ontsnapt een deel van de collectie uit het streng bewaakte Rariteitenkabinet. Precies als het meisje Ziza op haar tiende verjaardag aan de beurt is om geopereerd te worden. En dan wordt het interessant…

Het Ministerie laat alles zien wat je normaal gesproken (onterecht!) liever wegstopt. Tot leven gekomen lichaamsdelen, projecties en dikke beats houden je een niets verhullende spiegel voor. Deze voorstelling maakt op humoristische en indringende wijze duidelijk dat iedereen gebukt gaat onder onzekerheden en oordelen. En moedigt aan om milder en met meer humor naar jezelf en anderen te kijken.

Het Ministerie van Mooie Mensen is een stoere, kwetsbare en avontuurlijke theatervoorstelling over lichaamsacceptatie en maakbaarheid. Een vrolijk en verrassend pleidooi voor afwijkingen, variaties en imperfecties. En een manifest om te zijn wie je écht bent. Want iedereen is anders. En dat is nou juist zo mooi.

lees meer +
zondag 28 januari 2024 14.30 uur
€ 7.50 p.p.
bestel tickets
sneak preview
recensies


Pers
"Prachtig vormgegeven poppen... decor en poppenspel vindingrijk in elkaar." - Theaterkrant

Publiek
“Erg creatief en leuk. Licht en poppenspel erg mooi!”

“Ik vond het wel grappig.”

“Bijzonder originele voorstelling! Wat een leuke tekst vondsten en behendigheid met de poppen! Chapeau.”

“Ik vind dat het echt goed was want je bent altijd mooi ♡”

"Ik had er niet echt zin in en wilde liever met een vriendje spelen, maar ik vond het echt super super leuk!!!"

“Was geweldig, echt gave voorstelling”

bekijk alle sponsoren
by Sitework