Helligen Hendrik

Snauwkost

Cabaret

‘Snauwkost!’, is de obscure naam van alweer de zevende solovoorstelling van Helligen Hendrik. En reken er maar op dat de Twentse grompot ook ditmaal krijgszuchtig van zich afsnauwt. Dat is namelijk de aard van het beestje: kleine ergernissen laten escaleren tot bombastische donderpreken.

Wat dat betreft is een voorstelling van Helligen Hendrik als het recept van een authentieke krentenwegge: de ingrediënten veranderen in de loop der jaren niet of nauwelijks. De licht ontvlambare Tukker richt zijn pijlen traditiegetrouw op misstanden in onze samenleving en op vreemde menselijke gedragingen. Ook geeft hij in Snauwkost de gehele natuur een flinke veeg uit de pan. Wat Hendrik betreft kan de natuur dan ook de boom in!

Heiligen Hendrik zal in zijn voorstellingen nooit beticht worden van raffinement en liefelijkheid. Bezoekers met een tere ziel zijn dan ook gewaarschuwd. Daar waar Hendrik begint te hakken, regent het spaanders. Toch leiden de tirades van het stijfkoppige heerschap bij het publiek steevast tot gierende lachbuien. Commentaar van een van de bezoekers bij de vorige show. “Ik heb nog nooit zoveel gelachen op een avond”. Reactie van Hendrik: “Dat zegt dan veel over de rest van je leven”. Snauwkost is een theatervoorstelling van ruim anderhalf uur, zonder pauze. Dus goed indrinken van tevoren en een preventief bezoek aan het toilet strekken tot aanbeveling.

Kaartverkoop seizoen 2020-2021: voorinschrijving mogelijk
Het nieuwe theaterseizoen verloopt dit jaar anders dan u van ons gewend bent. Er is landelijk besloten om het theaterseizoen op te splitsen in twee delen: van september 2020 tot december 2020 en van januari 2021 tot en met juni 2021. De kaartverkoop voor de eerste helft van het seizoen (september – december) is in volle gang, hier kunt al kaarten voor bestellen. Omdat wij nog in onderhandeling zijn met theaterproducenten over welke voorstellingen in het tweede deel van dit seizoen gespeeld worden, kunnen we nog niet alle voorstellingen in die periode direct in de verkoop doen. Echter, u heeft voor deze voorstellingen wel de mogelijkheid tot voorinschrijven op www.schouwburglochem.nl. Zodra wij weten welke voorstellingen doorgaan, wordt uw voorinschrijving omgezet in een boeking. U ontvangt dan van ons een betaallink en krijgt de e-tickets direct in uw mail. Wel zo makkelijk! En natuurlijk krijgen Vrienden voorrang.
 

lees meer +
vrijdag 30 april 2021
€ 0.00 p.p. exclusief € 3,50 servicekosten per boeking
bestel tickets
sneak preview
recensies
nog geen recensies beschikbaar
bekijk alle sponsoren
by Sitework