De Notenkraker

Sibiu Ballet Theatre

Dans

De magische avond voor Kerst. Alles blijkt anders dan op het eerste gezicht lijkt in dit wereldberoemde sprookje. Het meisje Klara mijmert over liefde en geluk, en over haar lievelingspop De Notenkraker die na twaalven verandert in de prins van haar dromen. Het fantasierijke verhaal brengt Klara langs een strijd tussen tinnen soldaatjes met de Muizenkoning, dansende sneeuwvlokjes en een kleurrijk snoepgoedland. Een fantasieland waar de vrolijke, internationale bevolking met ondermeer dansende speculaaspoppen op geweldige muziek vreedzaam met elkaar dansen.

De sprookjesachtige balletvoorstelling voor de hele familie: De Notenkraker door Sibiu Ballet Theatre is een indrukwekkende, onvergetelijke belevenis die je niet mag missen.
De Notenkraker: meer dan 125 jaar de meest geliefde kerstballetvoorstelling voor het hele gezin
De grote componist Pjotr Ijitsch Tsjaikovski kreeg van het Keizerlijke Mariinsky Theater uit Sint-Petersburg in 1892 de opdracht om een groots, kleurrijk en onvergetelijk sprookjesballet te ontwerpen gebaseerd op een populair kindersprookje over een prins en een notenkrakerpop. De Franse balletmeester Marius Petipa tekende voor de choreografie
Inmiddels is dit beroemde meesterwerk, “De Notenkraker” wereldwijd geliefd en bekend. Het Sibiu Ballet Theatre brengt deze klassieke droomvoorstelling, gebaseerd op het oorspronkelijke meesterwerk van Petipa en Tsjaikovski naar Nederlandse theaters.

Sibiu Ballet Theatre is een internationaal balletgezelschap gehuisvest in het Roemeense Sibiu (Zevenburgen). Dit wonderlijke balletgezelschap is gespecialiseerd in het uitvoeren van avondvullende klassieke en hedendaagse balletvoorstellingen van hoge kwaliteit. Een avond met Sibiu Ballet Theatre garandeert een geweldige avond met spectaculaire dans voor een breed publiek. Het gezelschap bestaat uit een selectie topdansers uit Oekraïne, Europa, Amerika, Australië en Azië.

lees meer +
donderdag 22 december 2022 20.00 uur
€ 42.50 p.p. exclusief € 3,50 servicekosten per boeking
bestel tickets
sneak preview
recensies
nog geen recensies beschikbaar
bekijk alle sponsoren
by Sitework