Tim Fransen wint Poelifinario 2018

Uit handen van Theo Maassen ontving Tim Fransen gisteravond de Poelifinario - categorie engagement- voor zijn cabaretvoorstelling 'Het Kromme Hout der Mensheid'. De Poelifinario is de cabaretprijs voor de theatermaker(s) met het meest indrukwekkende programma van het afgelopen jaar.

JURYRAPPORT
“Tim Fransen bewijst andermaal zijn grote klasse als filosofisch cabaretier door de looppaden van Immanuel Kant, Ludwig van Beethoven en Napoleon Bonaparte ingenieus met elkaar te kruisen. Binnen een zorgvuldig opgebouwd raamwerk zet hij op meesterlijke wijze onze afbrokkelende beschaving af tegen de Verlichting. Tim tilt met zijn muzikaliteit het programma naar een hoger niveau, en bovendien weet hij met gortdroge humor de nodige luchtigheid aan te brengen. Dat is zijn kracht. Het publiek hangt aan zijn lippen en ondergaat ademloos zijn verhaal. Waar Tim zich afvraagt ‘wie is de mens?’ stellen wij de vraag: ‘waar ligt zijn plafond?’.”

NEERLANDS HOOP
De Neerlands Hoop ging dit jaar naar Rundfunk, dat is de cabaretprijs voor de meest veelbelovende theatermaker(s) met het grootste toekomstperspectief. De Neerlands Hoop ontving Tim Fransen in 2016 voor zijn debuutvoorstelling Het failliet van de moderne tijd.

De VSCD-cabaretjury nomineerde zes voorstellingen voor de Poelifinario en vijf voorstellingen voor de Neerlands Hoop. Nieuw dit jaar waren de drie categorieën entertainment, engagement en kleinkunst. De andere genomineerden voor de categorie engagement waren Richard Groenendijk met Om alles en Veldhuis & Kemper met Geloof ons nou maar.

REPRISE
Het kromme hout der mensheid gaat dit seizoen in reprise en is op vrijdag 8 maart 2019 in Schouwburg Lochem te zien. 

"Tim Fransen hoort bij de top. Het kromme hout der mensheid is een prachtige voorstelling. (…) Snel en verrassend in onthullende biografische verbindingen, abrupt in sublieme wendingen en met venijnige, ontregelende humor.” - Dagblad van het Noorden (★★★★★)

bekijk alle sponsoren
by Sitework