Schouwburg Lochem neemt duurzame stap met nieuwe LED verlichting

Schouwburg Lochem zet een grote stap richting duurzaamheid met de overstap van halogeenverlichting naar nieuwe, energiezuinige LED verlichting. Dit besluit komt voort uit Europese regelgeving die het gebruik van halogeenverlichting op termijn verbiedt, waarna Schouwburg Lochem besloot om in samenwerking met Theater Hanzehof & Buitensociëteit Zutphen te investeren in een nieuwe, toekomstbestendige optie.

Dankzij een fijne samenwerking met leverancier AMPCO Flashlight en Theater Hanzehof kon er slim worden ingekocht zodat beide theaters er profijt van hebben. Door deze samenwerking is ook Zutphen vanaf heden compleet over op de nieuwe LED verlichting. Hiermee is zowel Schouwburg Lochem als Theater Hanzehof één van de eerste theaters in Nederland die volledig over zijn op LED verlichting. De nieuwe theaterspots bieden niet alleen energiebesparingen, maar ook een scala aan mogelijkheden die verder gaan dan wat de oude halogeenlampen konden bieden.
Schouwburg Lochem is verheugd over deze duurzame investering en ziet uit naar de positieve impact die het zal hebben op zowel het milieu als de bezoekerservaring. Deze stap bevestigt de voortdurende toewijding aan het leveren van hoogwaardige theatervoorstellingen in een milieuvriendelijke omgeving.

bekijk alle sponsoren
by Sitework