Nominaties Cabaretprijzen 2018 bekend

De VSCD-Cabaretjury heeft de nominaties voor de Cabaretprijzen 2018 bekendgemaakt: zes voorstellingen zijn genomineerd voor de Poelifinario  en vijf voorstellingen voor de Neerlands Hoop. De Poelifinario wordt uitgereikt aan de theatermaker(s) met het meest indrukwekkende programma van het afgelopen seizoen. De Neerlands Hoop is voor de meest veelbelovende theatermaker(s) met het grootste toekomstperspectief.


Genomineerd voor de Poelifinario in de categorie entertainment zijn Jochem Myjer met Adem in, adem uit en De Alex Klaasen Revue met Showponies. Genomineerd voor de Poelifinario in de categorie engagement zijn Tim Fransen met Het kromme hout der mensheid, Richard Groenendijk met Om alles! en Veldhuis & Kemper met Geloof ons nou maar. De genomineerde voor de Poelifinario in de categorie kleinkunst en tevens winnaar: Joost Spijkers met Spijkers II. De jury vond dit programma dermate sterk dat hij als enige genomineerde in zijn categorie naar voren werd geschoven.

Voor de Neerlands Hoop 2018 zijn vijf voorstellingen genomineerd: Johan Fretz met De Zachtmoedige Radicaal, Martijn Kardol met Bang, Stefano Keizers met Erg heel, René van Meurs met Ik beloof niks en Rundfunk met Wachstumsschmerzen.

Nieuwsgierig? Veldhuis & Kemper, Richard GroenendijkTim Fransen en Rundfunk zijn komend seizoen in Schouwburg Lochem te bewonderen!


bekijk alle sponsoren
by Sitework