KinderKaravaan

Au! Een vrolijke dansvoorstelling over pijn


De KinderKaravaan trekt weer de parken in! In de laatste twee weken van de zomervakantie is de voorstelling AU! iedere werkdag te zien in één van de parken van Apeldoorn, Klarenbeek, Beekbergen, Zutphen en Lochem. AU! is geschikt voor alle kinderen in de basisschoolleeftijd, is vrij toegankelijk en speelt dagelijks om 13:00 en 15:00 uur. Op donderdag 10 augustus komt de KinderKaravaan naar Lochem, locatie: De Hoge Weide, Zwiepseweg 107. De toegang is gratis. Kom jij ook naar het park? 

Au! is een voorstelling over pijn. Over pijn hebben en pijn doen. Over een kapotte knie en een bult op je kop. Over een gebroken hart, dat in duizend stukken op de grond ligt. Over een traan die over je wang rolt, omdat die ene gemenerik je weer eens heeft gepest.
Au! laat zien dat het leven niet alleen maar roze koek met slagroom en vlaggetjes voor de ramen is, maar dat het ook behoorlijk pijn kan doen. En hoe naar kan die pijn voelen als je van je fiets bent gevallen, je achterover kukelt van het klimrek of als je beste vriend hand in hand loopt met een ander. Wat doe je dan, hoe vind je troost en krabbel je weer overeind?

In deze vrolijke en dynamische dansvoorstelling wordt op grappige en ontroerende wijze getoond wat er allemaal tot pijn kan leiden, hoe die pijn kan worden ervaren en wat ervoor nodig is om de pijn te verzachten. De voorstelling laat zien dat pijn ook kan helpen, dat deze je ook sterker kan maken en dat pijn niet iets is om bang voor te zijn. Soms kun je het maar het beste uitschreeuwen van de pijn.
Au! Dat lucht op en geeft je weer de moed om op te staan. En een beetje troost is ook nooit weg natuurlijk. Een kusje op de wond, een aai over de wang en een liedje voor het slapengaan. En dan komt het echt wel weer een keer goed, want heelt tijd niet alle wonden?

De KinderKaravaan is een initiatief van theater Orpheus in artistieke samenwerking met plan-d en in coproductie met Schouwburg Lochem en Theater Hanzehof.

 

bekijk alle sponsoren
by Sitework