Geen hogere btw! Je belast er heel Nederland mee

Een brede coalitie vanuit sport, media, boeken, cultuur en horeca komt in het geweer tegen de btw-verhoging. Het nieuwe kabinet is van plan om in 2026 het btw-tarief voor cultuur, media, horeca, boeken en sport te verhogen van 9% naar 21%. De deelnemende partijen vinden elkaar in de overtuiging dat deze grote lastenverzwaring álle Nederlanders gaat raken. Uiteenlopende organisaties uit al deze sectoren maken zich grote zorgen en starten daarom samen een campagne tegen hogere btw. 
De voorgenomen verhoging van het btw-tarief gaat onvermijdelijk leiden tot hogere prijzen, wat de toegankelijkheid en betaalbaarheid van sport, media, boeken, cultuur en logies voor het publiek onder druk zet. Het raakt iedereen in Nederland in het dagelijks leven en op meerdere vlakken. Het is een extra belasting op de kostbare vrije tijd, het verenigingsleven, nieuwsgierigheid en (mentale) gezondheid van elke Nederlander. Van het toejuichen van je favoriete voetbalteam, het boek dat je wilt lezen, een bezoek aan je lievelingsmuseum, luisteren naar de fanfare in de buurt, een hotelovernachting in eigen land, een uurtje sporten bij de in de wijk, tot de krant die je op de hoogte houdt over wereldgebeurtenissen. 

Op maandag 3 juni start vanuit de cultuur, sport, horeca, boeken- en mediasector een grootschalige campagne op sociale media en andere kanalen om stelling te nemen tegen de btw-verhoging. 

In alle landelijke (en veel regionale) bladen komen paginagrote advertenties waarin we aandacht vragen voor de consequenties van een hogere BTW. De desbetreffende kranten zijn: de Telegraaf, Algemeen Dagblad (inclusief regio), NRC, FD, Volkskrant, Trouw, Parool. 

Koop één van deze deelnemende kranten, knip de paginagrote advertentie uit en hang deze op. Neem een selfie met de krantenadvertentie en plaats deze op de socials met de hashtag #geenhogerebtw. 

bekijk alle sponsoren
by Sitework