update Coronavirus

Update coronavirus - 24-03-2020                                                                                                                      

Lieve BIS Vrienden, (vaste) theater- en filmbezoekers, AKKU en NVVH-gasten, sponsoren, huurders en vrijwilligers. 

Sinds maandag 23 maart zijn vanuit het RIVM de eerder genoemde maatregelen verlengd. Alle bijeenkomsten worden in heel Nederland afgelast t/m 1 juni. Wat houdt dit in voor ons theater?Algemeen
Wij begrijpen dat bezoekers vragen hebben over de afhandeling van de afgelaste voorstellingen. Wij vragen u echter om begrip voor de grote impact op de organisatie die dit besluit met zich meebrengt en verzoeken u om op dit moment geen contact op te nemen met onze kassa. Zodra er meer bekend is zullen bezoekers van ons bericht ontvangen.

Alle voorstellingen t/m 1 juni geannuleerd
Gekochte kaarten blijven geldig. Wij proberen de voorstellingen te verplaatsen. We brengen u in een later stadium op de hoogte over eventuele verdere consequenties of de nieuwe speeldata. Dit hangt ook af van de berichtgeving vanuit de overheid over de duur van de huidige maatregelen. Bezoekers die een kaartje hebben voor een voorstelling in de periode t/m 1 juni worden zo spoedig mogelijk gemaild.

Wij volgen in deze corona-crisis het beleid van onze brancheorganisatie VSCD. Dat houdt op dit moment het volgende in:
- Inhaaldata en geannuleerde voorstellingen worden nog niet gecommuniceerd met het publiek.
- Communicatie over inhaaldata en annulering vindt collectief plaats, waarbij we streven om dit te doen binnen 5 kalenderdagen nadat de theaters en concertgebouwen weer open mogen.

Verhuringen t/m 1 juni afgelast
De genoemde maatregelen treffen helaas ook alle (verhuur)activiteiten in ons theater. Op dit moment kunnen wij nog geen uitspraak doen over eventuele (financiële) consequenties hiervan. Wij wachten de uitspraak hierover van de brancheorganiatie af.

(Telefonische) Bereikbaarheid
De kassa/receptie en het kantoor zijn op het moment gesloten. U kunt uw vragen het beste per e-mail aan ons stellen via info@schouwburglochem.nl. 

Veelgestelde vragen
Artiesten van voorstellingen die geannuleerd zijn communiceren al een nieuwe datum van de voorstelling in Schouwburg Lochem, maar ik zie hierover nog niks op jullie website. Klopt dit?
Wij communiceren inderdaad nog geen nieuwe speeldata van voorstellingen die geannuleerd zijn. Met als reden dat we nu nog niet weten hoe lang de huidige maatregelen gelden en we dus weer open mogen. De nieuwe speeldata maken wij pas bekend zodra het RIVM aangeeft vanaf welke datum er voorstellingen gespeeld mogen worden. En dan streven wij vervolgens om dit binnen 5 kalenderdagen te communiceren.

Krijg ik mijn geld terug als ik in het bezit ben van een kaartje voor een geannuleerde voorstelling?
Wij volgen in deze corona-crisis het beleid van onze brancheorganisatie VSCD. Dit houdt voor nu in dat er totdat er communicatie richting de bezoeker plaatsvindt over verplaatsing of annulering, er geen geld teruggegeven (restitutie) wordt of een uitspraak gedaan wordt over een tegoed(bon). Alle communicatie komt weer op gang wanneer er zicht is op weder opening.

Houd onze website in de gaten voor de actuele ontwikkelingen.

Wij hopen op uw begrip.

Directie en medewerkers van Schouwburg Lochem
24-03-2020 - 12:00 uur 

Update coronavirus - 15-03-2020

Zojuist is bekend gemaakt dat alle maatregelen rondom het coronavirus zijn verlengd tot en met 6 april, dit betekent dat alle activiteiten in Schouwburg Lochem zijn geannuleerd. Tevens is besloten om Schouwburg Lochem tot 6 april te sluiten. 

Wij zijn druk bezig om nieuwe data te vinden voor de voorstellingen. In de loop van de week kunnen wij voor de meeste voorstellingen een nieuwe datum bekend maken. Kaarthouders ontvangen vanaf dinsdag per e-mail meer informatie. 
Wij houden jullie via Social Media en de website op de hoogte van de stand van zaken. 


Update coronavirus - 13-03-2020
Om een verdere uitbraak van het coronavirus te beteugelen, hebben de autoriteiten per direct een verbod op evenementen met meer dan honderd personen afgekondigd. Om deze reden kunnen alle theater- en filmvoorstellingen tot en met 31 maart 2020 geen doorgang vinden. 
Alle publieke evenementen in Schouwburg Lochem worden tot en met 31 maart 2020 geannuleerd of uitgesteld.

Gezien de uitzonderlijke situatie kunnen wij kaartkopers en andere bezoekers pas in een later stadium informeren over de afwikkeling. Wij kijken allereerst naar de mogelijkheden om de voorstelling naar een latere datum te verplaatsen. Het reeds gekochte ticket blijft daarvoor dan geldig. 

Wij informeren alle kaartkopers per e-mail over de verdere afwikkeling. Vanwege de omvang van de maatregelen en de drukte die hiermee gepaard gaat, verwachten wij per telefoon slecht bereikbaar te zijn.

Wij vragen uw begrip voor deze situatie.

bekijk alle sponsoren
by Sitework