beleef het nieuwe seizoen
meer info
binnenkort in dit theater
bekijk gehele programma

Welkom bij

Schouwburg Lochem

Schouwburg Lochem is een theater met een middelgrote theaterzaal en een StadsLounge voor professionele- en amateurvoorstellingen en concerten, bands, jazzmiddagen en lezingen. Ook is Schouwburg Lochem een uitermate geschikte plek voor congressen, vergaderingen, presentaties, recepties en feesten.

Kortom een gezellige en moderne locatie in de Achterhoek voor een avond uit, een feest of bedrijfsevenement.

lees meer
upcoming events
vr 12 mei
ABBA The Music De beste songs van deze Zweedse supergroep

De beste songs van deze Zweedse superband! Van de makers van o.a....

meer info
za 06 mei
Daniël Lohues

Daniël Lohues trekt in het voorjaar van 2022 met een nieuwe...

meer info
za 08 apr
Hans Dorrestijn ’t Houdt een keer op

“In mijn laatste programma ’t Houdt een keer op wordt het...

meer info
do 06 apr
Pieter Derks Uit het niets - try out

Daar is hij weer! In zijn vorige voorstelling wist hij het publiek...

meer info
za 18 mrt
Twente Plat Twentse humor

Met knotsgekke typetjes, hilarische sketchen en...

meer info
do 09 feb
Meiden van LOS Lusten en lasten

De Meiden van LOS zijn terug! In een ongekend tempo volgen liedjes en...

meer info
het laatste nieuws
Seizoen 2022 - 2023 gaat van start!

Vanaf woensdag 15 juni (10.00 uur) koop je jouw kaarten ---- Wegdromen, snikken, schateren, verwonderen, høken, hersenkraken.... Binnenkort is het eindelijk zover. Dan presenteren wij met trots het nieuwe theaterseizoen. En wij kunnen alvast verklappen dat deze vol zit met pareltjes. We gaan met je lachen, huilen, spelen, dansen en denken. Seizoen 2022 - 2023 van Schouwburg Lochem zit boordevol voorstellingen zoals je van ons gewend bent. Binnen alle genres vertegenwoordigen we een breed scala aan ideeën, emoties en benaderingen. Met ruim 80 professionele voorstellingen is er voor ieder wat wils. Uiteraard geniet je aankomend seizoen ook van prachtige films of een heerlijke avond uit met vrienden tijdens een evenement van StadsLounge Live.Noteer 15 juni (10.00 uur) alvast in je agenda, want vanaf dan koop jij de beste plaatsen voor het nieuwe seizoen! Ons nieuwe programma presenteren wij vanaf 9 juni op onze website. En wist je dat? Je als Vriend van Schouwburg Lochem als eerste kaarten koopt voor het nieuwe seizoen? Vanaf vrijdag 10 juni om 10.00 uur start de kaartverkoop voor Vrienden.

lees meer
Keidagen & Schouwburg Lochem

De Keidagen barsten weer los! Wij feesten ook weer mee. En omdat het feest dit jaar nog groter mag zijn, dansen wij dit jaar ook buiten! En zoals jullie van ons gewend zijn, is er binnen ook een hoog feestgehalte. Dus trek je mooiste outfit aan voor onze Foute Party, gooi de handen in de lucht voor DJ Doubble B of geniet van het lekkerste speciaal bier van onze Bert! 

lees meer
Werken bij Schouwburg Lochem? Blink uit in jouw rol als horeca topper!

Ben je op zoek naar een leuke baan als horeca medewerker? Per direct zoeken wij flexibele collega’s met enige ervaring in de horeca, die bereid zijn om tot laat te werken op avonden en zo nu en dan ook overdag ons team te komen versterken.Het ene moment ruim je de tafels af en maak je de bar netjes en het andere moment is het spitsuur in onze foyer en presteer jij het onze gasten in no time van een drankje te voorzien.Je begrijpt dat er links en rechts ook wat schoonmaakwerk moet worden verricht. Je collega’s te helpen als jij het even wat rustiger hebt. Kom maar op, want wij geloven dat jij het verschil maakt.

lees meer
Een gruwelijk verhaal dat je naar de keel grijpt De Theater BV brengt Trompettist in Auschwitz op de planken

“Het is een verhaal dat je naar de keel grijpt.” Zo omschrijft scriptschrijver Allard Blom het aangrijpende verhaal van de Joods-Nederlandse trompettist Lex van Weren die dankzij zijn trompetspel het vernietigingskamp Auschwitz overleefde.

lees meer
Schouwburg Lochem kleurt blauw en geel als steunbetuiging aan Oekraïne

De culturele sector is, zoals iedereen, diep geschokt door de ontwikkelingen in Oekraïne. Om solidariteit te tonen en om medeleven en steun te betuigen lanceert de sector op 4, 5 en 6 maart aanstaande de landelijke campagne #hArtforUkraine. Wij sluiten ons aan en verlicht de gevel vanaf vrijdag 3 maart in het blauw en geel van de Oekraïense vlag. Kom in actie en doe mee!Veel Oekraïners hebben onze hulp hard nodig. Zowel de mensen die het land zijn ontvlucht als zij die zijn achtergebleven. De Nederlandse regering en de Europese Unie hebben geld toegezegd, maar er zal veel meer nodig zijn. Met jouw gift kunnen de samenwerkende hulporganisaties noodhulp verlenen. Kijk hier voor informatie over Giro555.Rechtstreeks doneren aan Giro555 kan via deze link. #♥RTFORUKRAINE

lees meer
meer nieuws
bekijk alle sponsoren
by Sitework