Wonka (8+)

Filmhuis Lochem

Film

Engels gesproken - Nederlandse ondertiteling

Wonka is gebaseerd op het bijzondere personage in ‘Charlie and the Chocolate Factory’, Roald Dahl’s meest iconische kinderboek en een van de bestverkochte kinderboeken aller tijden. De film laat zien op welke wonderbaarlijke wijze 's werelds grootste uitvinder, goochelaar en chocolatier de geliefde Willy Wonka werd die we nu allemaal kennen.

Paul King, schrijver/regisseur van de “Paddington”-films, David Heyman, producent van “Harry Potter”, “Gravity”, “Fantastic Beasts” en “Paddington”, producent Alexandra Derbyshire (de “Paddington”-films, “Jurassic World: Dominion”) en Luke Kelly (“Roald Dahl's The Witches”) komen met een betoverende mengeling van magie, muziek, chaos en emotie, gebracht met veel warmte en humor.

In deze onweerstaanbare, fantasierijke film, met in de titelrol Timothée Chalamet, maken we kennis met een jonge Willy Wonka, die allerlei heerlijke ideeën heeft en vastbesloten is de wereld stapje voor stapje lekkerder te maken. Wat bewijst dat de beste dingen in het leven beginnen met een droom en dat alles mogelijk is als je het geluk hebt om Willy Wonka te ontmoeten.

Cast
Timothée Chalamet, Calah Lane, Olivia Colman, Hugh Grant, Keegan-Michael Key, Rakhee Thakrar, Paterson Joseph, Matt Lucas, Mathew Baynton, Sally Hawkins, Rowan Atkinson, Rich Fulcher, Tom Davis, Jim Carter, Kobna Holdbrook- Smith, Natasha Rothwell.

lees meer +
zondag 21 april 2024 15:00 uur
Vanaf € 10.00 p.p.
bestel tickets
sneak preview
recensies


'... een van de fijnste familiefilms in jaren geworden.' - AD

'Feestelijk sprookje Wonka is zo zoet als melkchocolade'
- Trouw

'Aanstekelijke warmte in musical met een vormgeving om je vingers bij af te likken'
- Het Parool

'De wereld waarin Wonka speelt, is mooi tot leven gebracht en de cast is voortreffelijk. Het is echt een feest voor de zintuigen.'
- Filmkrant

 

bekijk alle sponsoren
by Sitework