The Old Oak

Filmhuis Lochem

Film


Wij hebben er weer heel veel zin in. Het Filmhuis start dit seizoen met de hartverwarmende film The Old Oak. Er staat een hapje en drankje voor je klaar. 

The Old Oak is de nieuwe film van tweevoudig Gouden Palmwinnaar Ken Loach (I, Daniel Blake, Sorry We Missed You). De Britse filmmaker levert opnieuw een sterk sociaal drama af dat zich afspeelt in de arbeidersklasse van het hedendaagse Engeland. Oprecht, hoopvol en actueel.

In een voormalige mijnwerkersstad staat The Old Oak, de laatste kroeg van het inmiddels vervallen plaatsje in Noord-Engeland. De lokale bevolking kan zelf amper het hoofd boven water houden en ziet hun woonplaats steeds verder leeglopen. Kroegbaas TJ hoort zijn mopperende, vaste klanten zwijgzaam aan. Als dan de pub ook nog eens met sluiting wordt bedreigd, zorgt de huisvesting van Syrische vluchtelingen in het stadje voor extra onrust. Maar een onwaarschijnlijke vriendschap brengt de verschillende werelden voorzichtig tot elkaar, met The Old Oak als gezamenlijk middelpunt. In The Old Oak gloort er hoop in het besef dat we het toch samen moeten doen.

Voor The Old Oak werkte Loach opnieuw samen met zijn vaste scenarist Paul Laverty. De film werd geselecteerd voor de hoofdcompetitie van het Filmfestival van Cannes, waar hij zijn wereldpremière beleefde. 'Ken Loach' laatste felle oproep voor medeleven en solidariteit' (4 sterren - The Guardian.

lees meer +
zondag 29 september 2024 15:00 uur
€ 15.00 p.p.
bestel tickets
sneak preview
recensies


“Sentimentele en diep gevoelige laatste film” ★★★★ NRC

“Waardig afscheid van een meesterlijk chroniqueur met het hart op de juiste plek” ★★★★ Trouw

“Klassieke Loach met ruimte voor hoop” ★★★★ de Volkskrant

“Kunst van vertellen en oog voor detail” ★★★ VPRO Cinema

“Fierce call for compassion and solidarity” ★★★★ The Guardian

“Een zwanenzang van grote klasse” ★★★★ Cinemagazine

“Schitterende zwanenzang van zijn imposante oeuvre” ★★★★★ InDeBioscoop

bekijk alle sponsoren
by Sitework