The Insult

Filmhuis Lochem

Kaartverkoop via internet: € 8,50 | Kaartverkoop aan de kassa: € 9,-

The Insult begint om 20.00 uur met een korte inleiding door de werkgroep Amnesty met als thema: ‘Wie is de schuldige?’. Vooraf kunt u uw handtekening plaatsen onder een petitie om recht te vragen voor Germain Rukuki uit Burundi. Hij is veroordeeld tot 32 jaar celstraf, omdat hij streed tegen martelingen in zijn land.


In The Insult leidt een incident tussen twee mannen tot een zaak van nationaal belang, waarin de Libanese burgeroorlog een schaduw op de hedendaagse maatschappij werpt. Politiek en religie verdelen een land waar de wonden uit het verleden nog lang niet geheeld zijn.

Tijdens de renovatiewerken van een appartementsgebouw in Beiroet leidt een probleem met de waterafvoer tot een confrontatie tussen bewoner Toni en aannemer Yasser. Toni is een Libanese christen, Yasser een Palestijnse vluchteling. Als de ruzie uit de hand loopt door een belediging, worden beide mannen meegesleurd in een neerwaartse spiraal waarvan de draagwijdte veel verder reikt dan de grenzen van de rechtspraak.

The Insult is internationaal omarmd door het publiek en won verschillende publieksprijzen. Voor zijn rol ontving Kamel El Basha op het filmfestival van Venetië de prijs voor Beste Acteur.

lees meer +
dinsdag 22 januari 2019 20:00 uur
€ 8.50 p.p.
bestel tickets
sneak preview
recensies


'Pakkend [...] Kamel El Basha maakt indruk [...] Spannend'
- Trouw

‘Liefdevol portret van het leven in Libanon [...] Zelden bevatte een film zo veel woede en nuance tegelijk [...] Knap gemaakt [...] Sterk geacteerd [...] Onderhoudend'
- De Volkskrant

'Glashelder [...] Fraaie close-ups'
- NRC

'Prachtig [...] Universeel en zeer genuanceerd'
- Het Parool

bekijk alle sponsoren
by Sitework