Phantom Thread

Filmhuis Lochem

Film

Kaartverkoop via internet: € 8,50 | Kaartverkoop aan de kassa: € 9,- 

In het Londen van net na de Tweede Wereldoorlog vindt een eigenzinnige modekoning zijn muze in de schuchtere, maar vastberaden Alma. Hij valt voor haar perfecte paspopfiguur en zij voor zijn genialiteit. Maar beiden zijn ze erg lastig om mee samen te leven.


De gerenommeerde couturier Reynolds Woodcock (Daniel Day-Lewis) en zijn zus (Lesley Manville) vormen samen het middelpunt van de glamoureuze Britse modewereld in het naoorlogse Londen van de jaren vijftig. Zij kleden zowel de adel, de filmsterren, de dames van stand en vrouwen die pretenderen tot de high society te horen in de gedistingeerde stijl van The House of Woodcock. Vrouwen komen en gaan in Woodcock’s leven en zij bieden deze verstokte vrijgezel zowel inspiratie als gezelschap. Maar dan ontmoet hij een jonge eigengereide vrouw genaamd Alma (Vicky Krieps), die al snel een vaste plaats in zijn leven verovert als zowel zijn muze en zijn minnares.

Met o.a. drievoudig Oscarwinnaar Daniel Day-Lewis (There Will Be Blood, Lincoln, My Left Foot) Lesley Manville (Maleficent, Another Year) en Vicky Krieps (Hanna, A Most Wanted Man).

lees meer +
dinsdag 26 februari 2019 20:00 uur
€ 8.50 p.p.
bestel tickets
sneak preview
recensies

"Phantom Thread is een bedwelmend, boosaardig en erg grappig sprookje over twee koppige geliefden. Niets in Andersons eerdere films bereidt de kijker voor op deze weelderige elegantie."

Pauline Kleijer/De Volkskrant

bekijk alle sponsoren
by Sitework