Oppenheimer

Filmhuis Lochem

Film


J. Robert Oppenheimer, een brillante wetenschapper, staat aan het roer van het strikt geheime Manhattanproject. Onder de betrokkenen bevindt zich de Hongaarse wetenschapper Edward Teller, de uitvinder van de waterstofbom. Oppenheimer, ondanks dat hij getrouwd is met Katherine, onderhoudt een buitenechtelijke relatie met Jean Tatlock, een lid van de Communistische Partij. De regering ziet haar als een potentieel risico voor de Amerikaanse nationale veiligheid. Oppenheimer is uiteindelijk de persoon die de atoombom tot stand brengt.

Oppenheimer, geschreven en geregisseerd door Christopher Nolan, is een met IMAX®-camera’s gedraaide epische thriller die het fascinerende verhaal vertelt van de raadselachtige man die om de wereld te redden het risico moet nemen dat deze wordt verwoest.

De hoofdrollen worden vertolkt door Cillian Murphy als J. Robert Oppenheimer en Emily Blunt als zijn vrouw: bioloog en botanicus Katherine ‘Kitty’ Oppenheimer. Oscar®-winnaar Matt Damon speelt generaal Leslie Groves Jr., de directeur van het Manhattan Project, en Robert Downey, Jr. vertolkt de rol van Lewis Strauss, een van de oprichters van de U.S. Atomic Energy Commission. Daarnaast zien we de voor een Oscar®-genomineerde Florence Pugh als psychiater Jean Tatlock, Benny Safdie als theoretisch natuurkundige Edward Teller, Michael Angarano als Robert Serber en Josh Hartnett als de baanbrekende Amerikaanse kerngeleerde Ernest Lawrence. Ook Oscar®-winnaar Rami Malek maakt zijn opwachting in Oppenheimer, waarin regisseur Nolan opnieuw samenwerkt met de achtmaal voor een Oscar®-genomineerde acteur, schrijver en filmmaker Kenneth Branagh.

lees meer +
vrijdag 5 januari 2024 19:30 uur
Vanaf € 10.00 p.p.
bestel tickets
sneak preview
recensies

‘Oppenheimer’ gebruikt op weg naar zijn nachtmerrieachtige climax de kracht van de herhaling ★★★★ de Volkskrant

Cameraman Hoyte van Hoytema tovert hoofdrolspeler Cillian Murphy op majestueuze wijze op het doek - de Volkskrant

‘Oppenheimer’ bereikt een ongekende psychologische diepgang voor een Hollywood-film - NRC

‘Oppenheimer’ is een veelzijdige historische vertelling over de ‘vader van de atoombom’ ★★★★ Trouw

Met monumentale 'Oppenheimer' levert Christopher Nolan een instant klassieker af ★★★★★ de Telegraaf

In Oppenheimer deconstrueert Christopher Nolan de ‘vader van de atoombom’, die zijn laboratoriumidealen zag uitmonden in het mogelijke einde van de wereld. Nolan maakt van J. Robert Oppenheimer een haast mythische figuur, voorgoed gekweld, geliefd en geketend door zijn uitvinding - Filmkrant
bekijk alle sponsoren
by Sitework