Mothering Sunday | Film & High Tea

Filmhuis Lochem

Film


Filmhuis Lochem organiseert een film met high tea. Een gezellige middag uit met je familie, vrienden of buren. Na de intrigerende film Mothering Sunday kun je genieten van verschillende soorten thee met zoete en hartige hapjes. Een echte traktatie!

Je kunt je aanmelden voor minimaal 4 en maximaal 8 personen. Wil je graag met meer dan 8 personen komen, neem dan contact met ons op via de mail info@schouwburglochem.nl of telefonisch 0575-250051.


Over de film
Mothering Sunday is een intrigerend en eigentijds Brits drama rond Jane Fairchild, het dienstmeisje van een aristocratische familie, dat zich tot gelauwerd schrijfster ontwikkelt. Regisseur Eva Husson maakte een oogstrelende verfilming van de succesvolle roman van Graham Swift. Met Odessa Young als Jane, en daarnaast Olivia Colman (The Father), Colin Firth (Supernova) en Josh O’Connor (The Crown). Het is 30 maart 1924, Moeders Zondag. Dit is de dag waarop al het huispersoneel vrij krijgt voor familiebezoek. Jane Fairchild (Odessa Young) is het dienstmeisje van de gegoede familie Nivens (Colin Firth, Olivia Colman). De Nivens gaan die dag traditiegetrouw lunchen met de Sheringhams. Jane heeft zelf geen familie meer. Zij gebruikt de vrije dag om in het geheim haar minnaar Paul (Josh O'Connor) te ontmoeten. Hij is de zoon van de Sheringhams. De dag neemt een dramatische wending, maar Jane zal haar ervaringen gebruiken om uit te groeien tot een gevierd schrijfster. Mothering Sunday werd geselecteerd voor het Filmfestival van Cannes. De film vertelt meer dan je ziet en vangt de emotie in magistrale beelden. Met een bijrol van Glenda Jackson.

Cast:
Odessa Young, Olivia Colman, Josh O'Connor, Colin Firth

Regisseur:
Eva Husson

lees meer +
zondag 19 maart 2023 13:00
€ 24.95 p.p.
bestel tickets
sneak preview
recensies


‘Verfijnd verteld en krachtig gespeeld drama’ 
★★★★ de Volkskrant

bekijk alle sponsoren
by Sitework