Living

Filmhuis Lochem

Film


Londen, 1953. Bill Nighy schittert als de ware Britse ‘gentleman’ Mr. Williams, een rechtlijnige maar eenzame kantoorklerk. Hij rouwt al enige tijd om zijn overleden echtgenote, heeft geen contact meer met zijn zoon en laat het leven aan hem voorbijrazen. Wanneer hij te horen krijgt dat hij nog maar enkele maanden te leven heeft, herontdekt hij zijn levenskracht en gaat op zoek naar een manier om de wereld iets mooier achter te laten.

Dit ontwapenende drama is gebaseerd op de Japanse film ‘Ikiru’ van Akira Kurosawa, en nu opnieuw bewerkt door schrijver Kazuo Ishiguro (bekend van bestsellers als ‘Never Let Me Go’ en ‘The Remains of the Day’) en geregisseerd door Oliver Hermanus (‘Moffie’, ’Skoonheid’). De hoofdrollen worden gespeeld door Bill Nighy ('Love Actually') en Aimee Lou Wood ('Sex Education’).

Cast
Bill Nighy, Aimee Lou Wood, Tom Burke, Alex Sharpe

Regisseur
Oliver Hermanus

lees meer +
dinsdag 28 november 2023 20:00 uur
Vanaf € 10.00 p.p.
bestel tickets
sneak preview
recensies


Wat is een goed leven? In ‘Living’ krijgt die vraag een bedachtzame en warmbloedige behandeling. Bill Nighy, de Britse acteur die het understatement tot kunst heeft verheven, speelt een van zijn mooiste rollen ★★★★ de Volkskrant

‘Living’ is een prachtig, melancholisch verhaal over de wedergeboorte van een kantoorklerk ★★★★ Trouw

bekijk alle sponsoren
by Sitework