Teun Toebes' Human Forever

Filmhuis Lochem

Film


Teun is 24, kerngezond en woont samen met mensen met dementie op de gesloten afdeling van een verpleeghuis. Waarom? Teun is 24, maar niet heel zijn leven... Nu wordt er nog geluisterd naar wat Teun wil, wat hij voelt en wat hij vindt. Nu is hij nog vrij om te zijn wie hij is en te gaan en staan waar hij wil, maar de kans dat dit in de toekomst niet meer het geval zal zijn, is 1 op 5. Daarom gaat hij nu op zoek naar antwoorden voor later.

Op 2 oktober is de documentaire in première gegaan op een G20-top rondom dementie. Daarnaast heeft er op 9 oktober de Nederlandse première plaatsgevonden in Koninklijk Theater Tuschinski. Intussen gaat de documentaire wereld over en is deze op internationale filmfestivals bekroond:

– Winner Best Documentary, RIFF (India)
– Winner Best Director, RIFF (India)
– Winner Best Cinematographer, 4th Dimension Independent Film Festival (Indonesia)
– Nominee Best Documentary film, 4th Dimension Independent Film Festival (Indonesia)
– Winner Honorable Mention Best Feature Documentary, Kosice International Film Festival (Slovakia)
– Official Selection Best Documentary, Rising Sun International Film Festival (Japan)
– Official Selection Best Documentary, BARCIFF (SPAIN)
– Official Selection Best Documentary, HEFFI (FINLAND)
– Official Selection Best Documentary, SILKROAD International Film Festival (Ireland)

Over Teun
Teun Toebes (24) is zorgvernieuwer en heeft als missie om de levenskwaliteit van mensen met dementie wereldwijd te verbeteren. Hij strijdt al jaren voor een betere wereld voor mensen met dementie, omdat hij vindt dat ieder mens recht heeft op de best mogelijke levensstandaard, ongeacht leeftijd of diagnose. Als verpleeghuisbewoner op de gesloten afdeling heeft hij ruim drie jaar ervaren waarom deze verandering zo hard nodig is en daarom besloot Teun zijn missie naar een hoger plan te tillen door over de Nederlandse grenzen heen te kijken.

‘Alleen als wij anders naar mensen met dementie gaan kijken zal de toekomst kunnen veranderen, alleen dan kan het inktzwarte stigma plaatsmaken voor hoop. Want alleen als wij de mens blijven zien, zal hij nooit verdwijnen.’

Teun Toebes heeft meer dan 125 duizend volgers op sociale media en is veel te zien in de (internationale) media. Hij spreekt veel op internationale congressen en eerder verschenen de #1 wereldwijde bestseller VerpleegThuis, Een Wereld te Winnen en de internationaal bekroonde documentaire ‘Human Forever’.

Let op: deze film betreft een special (samenwerking). Hierdoor is het verzilveren/inleveren van stempel-/kortingskaarten niet mogelijk.

lees meer +
woensdag 24 april 2024 20:00 uur
Vanaf € 10.00 p.p.
bestel tickets
sneak preview
recensies


'Teun Toebes geeft mensen met dementie een stem' - De Volksrant

bekijk alle sponsoren
by Sitework