Buladó

Filmhuis Lochem

Film

De elfjarige Kenza (Tiara Richards) woont samen met haar vader Ouira (Everon Jackson Hooi) en opa Weljo (Felix de Rooy) op een autosloperij in de binnenlanden van Curaçao. De twee mannen zijn elkaars tegenpolen: Ouira is een kordate, rationele politieagent, terwijl Weljo zich identificeert met de oorspronkelijke bewoners en de spiritualiteit van het eiland. Wanneer de relatie tussen Ouira en Weljo steeds verder op de spits gedreven wordt, zoekt de eigenzinnige Kenza vastberaden naar haar eigen weg tussen de twee uitersten. De nuchtere mentaliteit van Ouira biedt haar niet altijd meer wat ze nodig heeft en geleidelijk stelt ze zich steeds meer open voor de mystieke en geruststellende tradities van haar opa. Buladó is geregisseerd door Eché Janga die samen met Esther Duysker ook het script heeft geschreven. Het verhaal speelt zich af in Band’abou Curaçao en is deels gebaseerd op een lokale slavensaga. Door dit verhaal naar het grote doek te brengen wordt deze oude verteltraditie voortgezet.

Cast
Everon Jackson Hooi, Tiara Richards, Felix de Rooij

Regisseur
Eché Janga

9+

lees meer +
dinsdag 11 oktober 2022 20:00 uur
vanaf € 9.00 p.p.
bestel tickets
sneak preview
recensies

Regisseur Janga weet opnieuw een shot mysterie en spiritualiteit in de doorgaans zo nuchtere Nederlandse cinema te injecteren


★★★ De Volkskrant

Misschien leert de vader wel iets van zijn dochter in het Antilliaanse familiedrama 'Buladó'


★★★★ Trouw

Op een weergaloos in beeld gebracht Curaçao staan twee wereldbeelden op gespannen voet met elkaar in Buladó. Met dat tweeledige perspectief jaagt de film een frisse wind door de Nederlandse cinema.


Filmkrant

bekijk alle sponsoren
by Sitework