Bohemian Rhapsody

Filmhuis Lochem

Film

Kaartverkoop via internet: € 8,50 | Kaartverkoop aan de kassa: € 9,-

Bohemian Rhapsody is een ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury.
Hij vocht tegen stereotypes en verbrijzelde het conventionele om vervolgens uit te groeien tot een van de meest geliefde entertainers ter wereld. De film volgt de snelle opkomst van de band aan de hand van hun iconische liedjes en revolutionaire geluid, net als Mercury’s uit de hand gelopen levensstijl welke bijna zorgde voor het ineenstorten van de band.

Daarnaast zien we hun triomfantelijke reünie aan de vooravond van Live Aid, met een levensbedreigend zieke Mercury, die de band naar een van de meest legendarische optredens in de geschiedenis van de rockmuziek leidt.
Tijdens dit proces legde de band, die meer voelde als familie, de basis voor hun nalatenschap welke tot op de dag van vandaag nog altijd velen inspireert.

lees meer +
woensdag 24 april 2019 20.00 uur
€ 8.50 p.p.
bestel tickets
sneak preview
recensies

Het Parool
".......Een groter bezwaar is dat de film Mercury's identiteit niet volledig wil omhelzen. We zien geen seks, we zien geen vuiligheid, we zien alleen hints van drugsgebruik en echt extravagant wordt het nergens. Muzikaal valt er echter veel te genieten. Als we Freddie zien zingen, of het nu tijdens de repetities is of tijdens concerten, hóór je ook echt Freddie. Dat is te danken aan Mercury-imitator Marc Martel, die nauw met Malek (Rami Malek, red.) samenwerkte en alle partijen inzong op zijn bewegingen. Het resultaat is verbluffend."

AD
"Tragiek ligt voortdurend op de loer in deze film, die suggereert dat de poplegende door zijn biseksualiteit een gespleten persoonlijkheid had met bijhorend onberekenbaar gedrag. Zijn liefde voor kledingverkoopster Mary Austin wordt aandoenlijk uit de doeken gedaan, maar Bohemian Rhapsody toont ook hoe Mercury op jongens viel, waardoor zijn relatie met Mary stukliep met veel hartzeer tot gevolg."

bekijk alle sponsoren
by Sitework