Becoming Astrid

Filmhuis Lochem

Kaartverkoop via internet: € 8,50 | Kaartverkoop aan de kassa: € 9,-

Film over het leven van de Zweedse schrijfster Astrid Lindgren, de auteur van talloze kinderboeken en de bedenker van Pippi Langkous.

Als jonge vrouw maakte Astrid Lindgren een gebeurtenis mee die haar diep trof en het verdere verloop van haar leven zou bepalen. Het gaf haar de kracht en het zelfvertrouwen een ander pad te kiezen dan van haar in die tijd werd verwacht. Ze volgde haar hart en ontwikkelde zo haar passie voor schrijven. Met haar fantasierijke kinderboeken als Pippi Langkous is ze wereldwijd een van de meest inspirerende en geliefde auteurs van ons tijdperk geworden en staat ze symbool voor de vrije mens die met conventies durfde te breken. We krijgen vooral de jonge jaren van Lindgren te zien, die voornamelijk draaiden om het strenge religieuze milieu waarin ze opgroeide, haar relatie met een oudere man en de zoon die ze met hem kreeg.

Astrid Lindgren verkocht wereldwijd 165 miljoen boeken in maar liefst 100 talen. Lindgren werd naast een veelgeprezen auteur in Zweden ook één van de meest invloedrijke stemmen in het land. Ze was een actieve voorstander van kinderrechten en vocht tegen onrecht en onderdrukking. Haar toewijding aan kinderen loopt als een rode draad door haar leven.

‘Becoming Astrid’ is een film van prijswinnend regisseur Pernille Fischer Christensen met in de hoofdrollen Alba August (‘The Rain’) en meermaals onderscheiden actrice Trine Dyrholm (‘Heaven’).

lees meer +
dinsdag 11 juni 2019 20:00 uur
€ 8.50 p.p.
bestel tickets
sneak preview
recensies

VPRO Cinema (★★★★) 'Fraai biografisch drama over jonge jaren Astrid Lindgren'
de Volkskrant (★★★★) 'Gewaagde keuze die goed uitpakt'
NRC (★★★) 'Een aantal essentiële vragen wordt niet aangestipt'
NY Times: 'Bevat meer dan genoeg materiaal voor een vervolg'

bekijk alle sponsoren
by Sitework