The Bookshop

Filmhuis Lochem

Film

Kaartverkoop via internet: € 8,50 | Kaartverkoop aan de kassa: € 9,-

The Bookshop is een hommage aan de boekwinkel en begint om 15:00 uur met een korte inleiding van Boeije Jansen van Boekhandel Lovink Lochem

In de verfilming van Penelope Fitzgerald’s The Bookshop besluit weduwe Florence Green (Emily Mortimer) haar leven weer op te pakken door een boekwinkel te openen. Ze is een krachtige vrouw die haar dromen najaagt, maar eind jaren vijftig doet haar winkel in het Britse meer stof opwaaien dan verwacht. Onder leiding van de welgestelde Violet Gamart (Patricia Clarkson) en haar man wordt Florence door haar dorpsgenoten op slinkse wijze tegengewerkt. Toch vindt ze steun bij de mysterieuze Mr. Brundish (Bill Nighy), die vindt dat het stadje wel toe is aan wat verandering.

Schrijfster Penelope Fitzgerald won de Booker Prize en de waardering voor haar werk beleeft tegenwoordig een grote opleving. Deze boekverfilming van regisseur Isabel Coixet is een groot succes in Spanje waar de film 3 Goya’s (Spaanse Oscars) won voor Beste Film, Beste Regie en Beste Scenario.

The Bookshop won de ‘Prijs voor Beste Boekverfilming van het jaar’ op de Frankfurter Bookfair.


lees meer +
zondag 3 februari 2019 15:00 uur
€ 8.50 p.p.
bestel tickets
sneak preview
recensies
nog geen recensies beschikbaar
bekijk alle sponsoren
by Sitework