Suffragette

Filmhuis Lochem

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Het jaar 2019 is het jaar dat vrouwen in Nederland 100 jaar kiesrecht hebben. In het kader van deze viering vertoont Filmhuis Lochem op 8 maart 2019 om 10:30 uur in de StadsLounge ‘Suffragette’.

De film vertelt het waargebeurde verhaal over de suffragettebeweging in 1912 in Groot-Brittannië, hun strijd voor vrouwenrechten en vooral voor het vrouwenkiesrecht. Maud, een fabrieksarbeidster (met een man en een zoon), wordt door de voortvluchtige politieke activiste Emmeline Pankhurst (Meryl Streep) overtuigd om zich aan te sluiten bij de vrouwenbeweging. Door middel van onder andere hongerstakingen en nachtelijke brandstichting binden de vrouwen een strijd aan met de autoriteiten en de politieke discriminatie van de vrouwen in het algemeen. De vrouwenbeweging is niet bang om geweld te gebruiken om hun doel te bereiken.

Suffragette, een passende, aangrijpende film die gaat over deze dappere, onverzettelijke vrouwen, die hun rechten proberen af te dwingen, en die nog steeds voor heel veel vrouwen een voorbeeld zijn.

lees meer +
vrijdag 8 maart 2019 10:30 uur
€ 6.50 p.p.
bestel tickets
sneak preview
recensies
nog geen recensies beschikbaar
bekijk alle sponsoren
by Sitework