De Acht Bergen

Filmhuis Lochem

Film


Van het Belgische regieduo Felix van Groeningen (The Broken Circle Breakdown, Helaasheid der Dingen) en Charlotte Vandermeersch. Naar de internationale, prijswinnende bestseller Le Otto Montagne van Paolo Cognetto. De Acht Bergen het verhaal van de bijzondere vriendschap tussen de stadse Pietro en Bruno; een jongen uit de bergen. In hun levenslange zoektocht naar geluk zwerft Pietro de wereld over terwijl Bruno trouw blijft aan zijn berg. Ondanks hun totaal verschillende levens, blijft de vriendschap uit hun kinderjaren ogenschijnlijk onverwoestbaar. Een film over liefde tussen mensen, eenzaamheid, houvast, familierelaties en verknochtheid aan een streek.

De Acht Bergen was in 2022 te zien op het filmfestival van Cannes, waar de grootscheepse romanverfilming de Juryprijs won.

Voor Vrienden

Speciaal voor Vrienden van Schouwburg Lochem is de film gratis te bezoeken en je mag een introducee meenemen. Met je unieke vriendencode (seizoen 2022/2023 of seizoen 2023/2024) kun je maximaal 2 kaartjes reserveren. Wil je meer vrienden meenemen? Dat kan natuurlijk, maar dan moeten ze wel eerst Vriend van Schouwburg Lochem worden. Dat kan heel makkelijk via de website.

lees meer +
dinsdag 11 april 2023 20.00 uur
vanaf € 10.00 p.p.
bestel tickets
sneak preview
recensies
nog geen recensies beschikbaar
bekijk alle sponsoren
by Sitework